Navigatie
Varkensmest afvoeren

Varkensmest afvoeren

Varkensmest is altijd erg hoog in fosfaat, waardoor het duur kan zijn om deze af te voeren. Door de mestverwerkingsplicht bent u echter wel verplicht om deze af te voeren. Gelukkig kan dit afvoeren een stuk voordeliger door de varkensmest te scheiden. De hoeveelheid mest wordt in kilo's fosfaat gemeten en dus niet het echte gewicht van de totale mest. Wanneer de mest wordt gescheiden kan het fosfaatgehalte gehalveerd worden en kunt u ongeveer twee zoveel mest het land in rijden. Het gehalte fosfaat in de dikke fractie varkensmest is vele malen hoger dan in de dunne fractie. Dit resulteert zich erin dat u veel minder kuub varkensmest moet afvoeren waardoor u ook veel minder geld kwijt bent.

Varkensmest scheiden

Wanneer de mest wordt gescheiden blijven er twee verschillende componenten over, namelijk de dikke fractie en de dunne fractie. De dunne fractie van varkensmest is zeer interessant, aangezien deze dezelfde waardes heeft als koeienmest, maar met een hoger gehalte kalium. Met dezelfde hoeveelheid varkensmest als koeienmest zal er dus met meer kalium bemest worden, wat weer gunstige effecten heeft op het land. Wanneer de mest gescheiden is, kan het dus voor veel nuttige doeleinden gebruikt worden en wordt varkensmest afvoeren een stuk goedkoper.

Mobiele mestverwerker

Orgamex kan bij u op locatie komen met een eigen mobiele mestverwerker en de mest gemakkelijk en snel verwerken, gewoon bij u op de boerderij. Hierdoor hoeft u de mest niet onnodig te vervoeren naar een mestverwerker, wat dus scheelt in de kosten. Doordat Orgamex reeds vele jaren ervaring heeft met varkensmest scheiden staan wij garant voor kwalitatief hoogstaande mestverwerking. Al onze mest voldoet aan de Europese norm wetgeving EU 1069/2009, is volledig vrij van schadelijke micro-organismen door professionele reiniging en kan dus worden afgezet naar het buitenland.

Wij kunnen eens vrijblijvend bij u langs komen en de mogelijkheden wat betreft varkensmest scheiden te bespreken. Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen, dan zullen wij al uw vragen zo snel mogelijk beantwoorden.

Orgamex B.V.
Rootven 34
5531 MB Bladel

T +31 (0)499 - 372 092
F +31 (0)499 - 397 397
E info@orgamex.com

© 2024 Orgamex B.V. - Alle rechten voorbehouden | Interessante websites | Webdesign & Internet Marketing | Verkoop voorwaarden | Inkoop voorwaarden | Privacy verklaring | Disclaimer
Mestscheider huren | Biologische meststoffen kopen | Wat is fertilizer | Mestverwerking | Sitemap
Het product wordt verwijderd, een ogenblik geduld a.u.b.