Navigatie
Mest scheiden

Mestscheiden

In Nederland is er sprake van de mestverwerkingsplicht voor landbouwers. Dit wil zeggen dat uw bedrijf een deel van de mest moet laten verwerken als de productie van mest hoger ligt dan u wettelijk op het land mag uitrijden. Door deze plicht kiezen veel landbouwers er voor om de mest te scheiden door zogenaamde mestverwerkers. Wij van Orgamex zijn ook een mestverwerker en zijn al lange tijd gespecialiseerd in alles wat met het mestscheiden te maken heeft.

Wanneer u de maximale hoeveelheid drijfmest met uw bouwlandinjecteur op de akker hebt ingereden wordt het tijd om uw mest te gaan scheiden. Tijdens het scheiden wordt de drijfmest in twee verschillende onderdelen gescheiden, namelijk een vaste dikke fractie en een fractie die zo dun is dat deze vloeibaar is. De hoeveelheid droge mest die overblijft, is afhankelijk van zowel het dier als het voedsel dat de dieren te eten hebben gekregen.

Wat wij kunnen doen om uw mest te scheiden

Wij van Orgamex kunnen uw drijfmest gemakkelijk scheiden met onze mobiele mestverwerker. Doordat wij deze mobiele mestverwerker tot onze beschikking hebben kunnen wij gemakkelijk bij u op locatie langskomen om uw mest te scheiden, maar ook om deze mee te nemen. Tevens kunnen eerst ook langskomen voor een gesprek waarin wij al uw vragen kunnen beantwoorden over de werkzaamheden. Dit is geheel vrijblijvend en u hoeft hier niets voor te betalen.

Wat kunt u met de mest doen?

De dikke fractie kan uitstekend gebruikt worden als boxstrooisel. Hierdoor bent u minder geld kwijt aan de strooikosten en tevens zorgt het voor een zeer prettig ligbed voor de koe. Daarnaast kunnen beide vormen van de mest uiteraard gewoon gebruikt worden om de grond te bewerken. De dunne fractie bevat zeer geconcentreerde voedingsstoffen en is bijna net zo effectief als kunstmest. De dikke fractie bevat een hoge concentratie van stikstoffen waardoor ook deze prima geschikt is om het land te bewerken.

Al onze producten voldoen aan de Europese norm wetgeving EU 1069/2009 en het eindproduct kan worden afgezet naar het buitenland. De mest is ontdaan van schadelijke micro-organismen en wij controleren elk transport van onze mest op metalen, nutriënten en organische stof. Een mestscheider huren kan gemakkelijk via Orgamex. Vul op deze pagina's het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Contact

Orgamex B.V.
Rootven 34
5531 MB Bladel

T +31 (0)499 - 372 092
F +31 (0)499 - 397 397
E info@orgamex.com

© 2024 Orgamex B.V. - Alle rechten voorbehouden | Interessante websites | Webdesign & Internet Marketing | Verkoop voorwaarden | Inkoop voorwaarden | Privacy verklaring | Disclaimer
Mestscheider huren | Biologische meststoffen kopen | Wat is fertilizer | Mestverwerking | Sitemap
Het product wordt verwijderd, een ogenblik geduld a.u.b.