Navigatie
Mestverwerking

Mestverwerking

Mestverwerking is verplicht vanuit de wet. Dit geldt voor veehouderijen waar meer mest wordt geproduceerd dan mag worden uitgereden op het land. Veehouders die een mestoverschot hebben, zullen daarom een deel van de mest, die in de veehouderij wordt geproduceerd, moeten laten verwerken. De mestverwerking kan worden gedaan door zogeheten mestverwerkingsbedrijven; Orgamex is zo'n mestverwerkingsbedrijf.

Mest laten verwerken

Mestverwerking is noodzakelijk ter bescherming van het milieu. Te veel mest op het land is namelijk schadelijk voor het milieu. Zo kunnen schadelijke stoffen in het drinkwater terechtkomen wanneer er te veel mest wordt uitgereden.

Elk bedrijf met mestoverschot is zelf verantwoordelijk om jaarlijks de mest te laten verwerken zodat ze zich houden aan de maximale hoeveelheden mest die mag worden verspreid over het land. Het mestoverschot wordt berekend op basis van fosfaat, met deze formule:

Bedrijfsoverschot in kilogram fosfaat x verwerkingspercentage = verwerkingsplicht in kilogram fosfaat

Mestverwerking bij Orgamex

Orgamex is een belangrijke schakel in de Nederlandse mestverwerkingsketen. Bij Orgamex worden mestoverschotten verwerkt en omgezet in stabiele compost voor de akkerbouw. Door mest te scheiden en te pasteuriseren ontstaat er een gehygiëniseerd, organisch product dat bijdraagt aan de vruchtbaarheid van de aarde. Onze mestproducten kunnen worden geëxporteerd naar het buitenland en daar worden ingezet bij mesttekorten om zo de voedselproductie te verbeteren. De werkwijze van Orgamex voldoet aan de EU Richtlijn 1069/2009 voor compostering.

Kosten mestverwerking

Mestverwerking is een belangrijk proces. Het dient op correcte wijze te gebeuren om exportwaardige producten te produceren. De kosten van mestverwerking zijn afhankelijk van de hoeveelheid mest die moet worden verwerkt, de transportmogelijkheden en het soort mest dat moet worden verwerkt. Informeer naar de kosten van mestverwerking door contact met ons op te nemen. Onze contactgegevens vindt u op onze contactpagina.

Heeft u een mestoverschot en wilt u dit laten verwerken? Vergeet dan niet uw vervoersbewijs dierlijke meststoffen (VDM) met opmerkingscode 61 in te vullen en in te sturen naar de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Orgamex B.V.
Rootven 34
5531 MB Bladel

T +31 (0)499 - 372 092
F +31 (0)499 - 397 397
E info@orgamex.com

© 2024 Orgamex B.V. - Alle rechten voorbehouden | Interessante websites | Webdesign & Internet Marketing | Verkoop voorwaarden | Inkoop voorwaarden | Privacy verklaring | Disclaimer
Mestscheider huren | Biologische meststoffen kopen | Wat is fertilizer | Mestverwerking | Sitemap
Het product wordt verwijderd, een ogenblik geduld a.u.b.