Het product wordt verwijderd, een ogenblik geduld a.u.b.
Dealer login E-mailadres Wachtwoord Inloggen Wachtwoord vergeten? Vraag hier een nieuw wachtwoord aan.
Navigatie
Over ons

Over ons

Orgamex is producent van organische meststoffen en tevens vervoerder en mestscheider via zusteronderneming TonTrans B.V.. Hierdoor zijn wij een belangrijke schakel in de Nederlandse mestverwerkingsketen. Ons doel is om mee te helpen aan het behouden van de vruchtbaarheid van de aarde en oplossingen te vinden voor het sluiten van de nutriëntenkringloop.

Productiefaciliteit

In onze productiefaciliteit in Bladel wordt dagelijks mest opgeslagen en verwerkt tot een stabiele compost voor de akkerbouw.

Compostering verloopt batchgewijs in tunnels door gecontroleerde biologische opwarming met geforceerde beluchting. Binnen de tunnels wordt middels een klimaatsysteem de opwarming gestuurd. Na opwarming wordt de compost minimaal 1 uur op 70°C gehouden (pasteurisatiefase) om ziektekiemen en onkruidzaden te doden. Hierdoor ontstaat een natuurlijk product dat voldoet aan de Europese richtlijnen voor export.

Mest transport en mest scheiding

Orgamex is een zuster onderneming van TonTrans B.V. Ook voor transport en inkoop van meststoffen en mestscheiding kunt U met ons contact opnemen.

Organische meststof

Onze producten dragen bij aan een duurzame oplossing voor het wereldwijde probleem van ongebalanceerde voedselproductie.

Wij produceren organische meststoffen voor toepassing in de akkerbouw. De voornaamste grondstoffen zijn droge kippenmest en dikke fractie varkensmest. Het product bevat naast de basis nutriënten N, P en K ook een hoog organische stof gehalte en sporenelementen.

De organische meststof is een 100% natuurlijk product. In tegenstelling tot kunstmest wordt het bodemleven door de organische mest gestimuleerd. Dit zorgt na verloop van tijd voor een symbiose in de bodem tussen de plant en de micro-organismen. Zo ontstaat een natuurlijke bodemvruchtbaarheid voor optimale en duurzame plantgroei. 

Claudia van Genugten Claudia@orgamex.com
to Ton van Genugten Ton@orgamex.com
to

Orgamex B.V.
Rootven 34
5531 MB Bladel

T +31 (0)499 - 372 092
F +31 (0)499 - 397 397
E info@orgamex.com

© 2020 Orgamex B.V. - Alle rechten voorbehouden | Interessante websites | Webdesign & Internet Marketing | Aanlevervoorwaarden | Privacy verklaring | Mestscheider huren | Biologische meststoffen kopen | Wat is fertilizer | Mestverwerking | Sitemap