Navigatie
Meststoffen

Meststoffen

Biologische compost is een bodemverbeteraar die in plaats van een (kunst) meststof kan worden gebruikt. Compost is een stabiel, humusrijk eindproduct dat bestaat uit plantaardige resten die afgebroken zijn door micro-organismen. Het is een donkerbruin en haast kruimelige samenstelling. Dit is een resultaat van het composteringsproces. Compost kenmerkt zich door een hoog organisch gehalte en nutriënten die door planten kunnen worden gebruikt.

Kunstmest vs. biologische compost

In plaats van kunstmest gebruiken boeren steeds vaker een natuurlijke vorm van biologische of organische bemesting. Dit zijn meststoffen die zijn samengesteld uit plantaardige en dierlijke grondstoffen met een natuurlijke oorsprong. Deze materialen worden gevormd tot organische meststoffen zoals biologische compost om de grond vruchtbaar te houden. Kunstmest kan op de langere termijn de bodem aantasten en hierdoor neemt het bodemleven af. Biologische compost daarentegen zorgt voor biodiversiteit en behoudt een levendige bodem. Gevolgen zijn dat de bodemstructuur verbeterd en het waterhoudend vermogen. Door het gebruik van bio compost komt er meer koolstof in de grond en dit heeft een positief effect op het klimaat.

Het begint bij een goede bodem

Naast de genoemde positieve eigenschappen van biologische bodems en compost zorgen deze bodems er ook voor dat we bestendig zijn tegen klimaatverandering. Tuinieren en landbouw putten de grond uit waardoor er steeds voedingsstoffen en organisch materiaal weg wordt gehaald uit de bodem. Om deze uitputting en verval te voorkomen moet de bodem worden gevoed met organisch materiaal zoals biologische compost.

99,7% van ons eten komt direct van het land en aarde slaat de meeste koolstof op van alle natuurelementen. Helaas zijn onze bodems slecht behandeld door de jaren heen en de aantasting van de bodem heeft een grote impact gehad op onze voedselveiligheid, het klimaat en onze gezondheid. Mede door onverantwoorde landbouw worden er elke minuut ongeveer 30 voetbalvelden aan vruchtbare grond verwoest.

Biologische compost kopen

Goede compost is gemaakt van zoveel mogelijk verschillende ingrediënten. Compost van alleen blad geeft dan ook maar één enkel soort voeding en daar leven planten niet lang van. Voordat u biologische compost gaat kopen, kunt u daarom het beste eerst contact opnemen met Orgamex. We hebben twee soorten biologische compost in het assortiment met een rijke samenstelling.

Voordelen van Orgamex meststoffen

- Stabiel product door gecontroleerde productie in grote volumes
- Mestverwerking conform de EU 1069/2009 verordening
- Bron van organische stof
- Stimulering van micro-organismen in de bodem
- Duurzaam, biologisch product

Bekijk hier onze productspecificatie en vul gemakkelijk het contactformulier in als u vragen heeft.

productspecificatie

Orgamix

Organische meststof welke door Orgamex voornamelijk uit dikke fractie varkensmest wordt geproduceerd.

Bij vragen en/of interesse, vul het formulier aan de rechterkant in.

Orgapure

Deze meststof wordt geproduceerd uit een merendeel van kippenmest en levert een hoger gehalte aan stikstof.s

Bij vragen en/of interesse, vul het formulier aan de rechterkant in.

Contact

Orgamex B.V.
Rootven 34
5531 MB Bladel

T +31 (0)499 - 372 092
F +31 (0)499 - 397 397
E info@orgamex.com

© 2023 Orgamex B.V. - Alle rechten voorbehouden | Interessante websites | Webdesign & Internet Marketing | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring
Mestscheider huren | Biologische meststoffen kopen | Wat is fertilizer | Mestverwerking | Sitemap
Het product wordt verwijderd, een ogenblik geduld a.u.b.